imatge entitat
Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona 
Curs Intrahospitalaria d'urologia per a metges en Atenció Primària

Tarragona

Ponent:  Jaume Benages, Juan Miguel Tacchino i Dra. Inmaculada Pozuelo

07-10-2011 | Col.legi Oficial de Metges de Tarragona i Hospital Sant Pau i Santa Tecla | Via de l’Imperi Romà, 11 bis (Tarragona)

09:00 - 13:00 Primera Jornada

Temari: 1.-Fonaments bàsics del mecanisme neurològic de la micció. Alteracions funcionals: retenció i incontinència (d'urgència i d'esforç). Nivells d'actuació dels neurofàrmacs en l'aparell urinari. Paper de la toxina botulínica i de la rehabilitació

Segona jornada:(de 8 a 15 hores)(dia a concretar; Consultes externes Hosp.de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona o Hospital Comarcal del Vendrell). Participació activa en les exploracions i proves complementàries habituals en la consulta de l'

Tercera jornada: (de 8 a 15 hores)(dia a concretar per tutors i alumnes); Planta hospitalària. (Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona). Maneig dels pacients ingressats per patologia urològica.

Quarta jornada: (de 8 a 15 hores)(dia a concretar per tutors i alumnes); (Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona o CMA Llevant ). Quiròfan d'urologia (cirurgia major i cirurgies ambulatòries): Participació en les intervencions.