Formació > CedimCat

Formació

CedimCat

Comitè de Direcció

 

Neus Rams
Maria José Gaspar
Josep Monterde
Laura Diego

Centres d’Informació de Medicaments Adherits a la Xarxa del CedimCat

 

CIM CAP Mútua de Terrassa
CIM Hospital Germans Trias i Pujol
CIM Hospital Josep Trueta
CIM Hospital Vall d' Hebron
CIM Hospital de Sant Pau
CIM Hospital Clínic
CIM Farmacia Atenció Primària ICS
CIM Hospital de Bellvitge
CIM Consorci Sanitari de Terrassa
CIM Programa de vacunacions


Centre Coordinador del CedimCat

 

Josep Monterde
Laura Diego
Laia Robert


Comitè Tècnic del CedimCat

 

Maite Alay Rosa Madridejos
Raquel Aguilar Montse Masip
Xavier Bonafont Rita Moreira
Laura Diego Àngels Pellicer
Salvador Duran Laia Robert
Maria José Gaspar Ferran Sala
Ramon Jodar Mercedes Sora
Juan Carlos Juárez Luís Urbiztondo
Eva Llobet  

 

El Centre d’Informació de Medicaments de Catalunya (CedimCat) és un portal web (Canal Salut) dinàmic on trobar informació científica, actualitzada i independent sobre medicaments i farmacoteràpia. La nostre missió és generar coneixement per contribuir a la millora de la qualitat de l'ús dels medicaments, facilitant la presa de decisions de professionals sanitaris i ciutadans.


El Cedimcat es va crear amb la finalitat d'actuar com a centre de referència en matèria d'informació de medicaments i el seu desenvolupament del CedimCat ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Departament de Salut i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. S'ha apostat per un model basat en les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TiC) amb dos línees estratègiques d'actuació com són la informació a professionals sanitaris i d'altra banda, als ciutadans de Catalunya.


Estructura i Organització

El CedimCat està concebut com una xarxa virtual de Centres d’Informació de Medicaments (CIM) que ja estaven en funcionament a Catalunya (xarxa de centres adherits) i el conjunt de la seva activitat es gestiona des d'un centre que actua com a coordinador (Centre Coordinador del CedimCat).


El CedimCat compta amb un Comitè de Direcció (membres del Comitè de Direcció) i un Comitè Tècnic (membres del Comitè de Tècnic) que integra un equip multidisciplinar de professionals experts en el medicament que desenvolupen la seva activitat professional en hospitals, en l'atenció primària i en l'administració sanitària, fet que permet oferir un servei de qualitat proper a la pràctica clínica. El Comitè Tècnic actua com òrgan consultiu i presenta les següents funcions:



Què ofereix el CedimCat pels professionals sanitaris?

 El CedimCat posa a disposició de l´usuari algunes eines de suport a la presa de decisions clíniques de professionals sanitaris així com altres que podran ser d'utilitat en la comunicació amb els pacients.


CIM virtual. Servei de consultes on-line sobre medicaments i farmacoteràpia. Aquest espai permet l’accés a una biblioteca oberta de consultes que s’han posat a la vista de tots els usuaris per considerar-se d’interès general.


Butlletí d’informació terapèutica (Bit). Publicació periòdica amb informació objectiva i independent sobre actualitat en farmacoteràpia elaborada per professionals especialitzats.


Cercador de Medicaments. Base de dades amb informació sobre més de 10.000 medicaments en un llenguatge senzill i entenedor que inclou una imatge del cartonatge del medicament. S’hi pot trobar per què serveix el medicament, alguns consells sobre  l'administració així com els efectes adversos més freqüents.


Pla de Medicació. Eina informàtica senzilla per construir un quadre horari personalitzat amb les preses de medicació distribuïdes al llarg del dia i amb la possibilitat d´afegir la imatge del medicament, d’escriure-hi notes, data d'inici i fi del tractament.


Documents divulgatius relacionats amb els medicaments, protocols i altres enllaços d’interès tant per a professionals sanitaris com per a ciutadans en general.