Imprimir
imatge entitat
Societat Catalana d'Alimentació i Dietètica Clínica 
III Jornades del CODINUCAT i I Congrés de la Societat Catalana d'Alimentació i Dietètica Clínica

20 i 21 de novembre de 2015|Hotel Campus de Bellaterra

20-11-2015 | Hotel Campus UAB | Vila Universitària, 08193 Bellaterra, Barcelona (Bellaterra)

08:15 - 09:00 Acreditació

09:00 - 09:30 Acte Inaugural

09:30 - 10:15 Conferència Inaugural

Moderador/a: Sra. Glòria Gómez López  

Universitat Ramon Llull, Barcelona

Microbiota intestinal: un òrgan més?

Conferenciant: Dr. Francisco Guarner Aguilar

Hospital Universitari de la Vall d'Hebrón. Barcelona

10:15 - 11:45 Taula Rodona: Disfàcia orofaríngia pediàtrica

Moderador/a: Dra. Núria Guillen Rey  

Hospital universitari Sant Joan de Reus

Diagnòstic de la DOF-P

Ponent: Dr. Sergio Pinillos Pisón

Hospital Sant Joan de Déu. Orde Hospitalari Sant Joan de Dèu

Tractament rehabilitador de la DOF-P

Ponent: Dra. Raquel García Ezquerra

Hospital Sant Joan de Déu. Sant Joan Despí, Barcelona

Tractament dietètico-nutricional de la DOF-P

Ponent: Sra. Natàlia Egea Castillo.

Dietista-Nutricionista. Hospital Universitari Sant Joan de Déu, Barcelona

11:45 - 12:15 Pausa - Cafè

12:15 - 12:45 Conferència

Mesures econòmiques per incidir en el consum d'aliments a nivell poblacional. Experiències existents

Moderador/a: Sra. Gemma Salvador Castell

Agència de Salut Pública de Catalunya. Generalitat de Catalunya. Departament de Salut Pública. Barcelona

Ponent: Dra. Carmen Cabezas Peña

Agència de Salut Pública de Catalunya. Departament de Salut

12:45 - 14:00 Taula rodona: Preparing the dietietic profession for the challenges ahead.

Moderador/a: Dra. Paula Crespo Escobar  

Hospital Universitario y Politécnico La Fe de Valencia

Practical training of students before graduation and Lifelong Learning

Ponent: Dra. Anne de Looy

EFAD (European Federation of the Associatons of Dietitians)

Oferta de aprendizaje Contínuo y especialización de los professionales en NHD. Situación en España

Ponent: Dra. Ángela García González

Universidad San Pablo-CEU. Facultad de Farmacia

DIETS2 Guide Toolkit Lifelong Learning (LLL)

Moderador/a: Sra. Uta Koepcke

European federations of the Associations of Dietitians (EFAD)

14:00 - 15:30 Dinar

15:30 - 16:30 Conferència

Moderador/a: Sr. Alfons Conesa Badiella  

Agència Catalana de Consum

Presentació de la taula de diàleg de prevenció dels trastorns de la conducta alimentària

Ponent: Sra. Cristina Carretero Jardí

Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia. Barcelona

16:45 - 18:00 Assamblea General Ordinaria CoDiNuCat

19:45 - 22:00 Piscolabis

21-11-2015 | Hotel Campus UAB | Vila Universitària, 08193 Bellaterra, Barcelona (Bellaterra)

09:00 - 09:45 Conferència Magistral

La nutrició en la prevenciói el control del càncer. Actualització de les evidències científiques

Moderador/a: Dr. Ramon Maria Miralles Pi

Federació Catalana d'Entitats Contra el Càncer

Ponent: Sr. Antonio Agudo Trigueros

Institut Català d'Oncologia (ICO)

09:45 - 11:15 Taula Rodona: Nutrició durant els tractaments oncològics

Moderador/a: Sra. Lorena Arribas Horigüela.  

Dietista-Nutricionista clinica de la unitat funcional de la Clínica de l'Institut Català d'Oncologia (ICO-L'H), Barcelona

Impacte dels canvis en la composició corporal durant els tractaments oncològics

Ponent: Sra. Mª José Sendrós Madroño

Servei de Suport Integral. Insitut Català d'Oncologia. Badalona

De la clínica a la cuina: recomanacions dietètiques i nutricionals adaptades als pacients en tractament oncològic

Ponent: Sra. Elena Roura Carvajal

Fundació Alícia. Barcelona

Pros i contres de la da dieta de baixa contingut microbià en pacients transplantats de progenitors hematopoiètics

Ponent: Sra. Ana Sancho Gòmez

Hospital de la Vall d'Hebrón, Barcelona

11:15 - 11:45 Pausa cafè

11:45 - 12:15 Conferència

Moderador/a: Sr. Luis Moran Fangúnez  

Colegio professional de Dietistas y Nutricionistas de Andalucía

Dieta, activitat física i control de pes en supervivents de càncer de mama

Ponent: Sra. Noemie Travier

Unidad de Butrición y Cáncer. Servicio de Prevención y Control del Cáncer Institut Català d'Oncologia

12:15 - 12:45 Conferència

Psiconeuroimmunologia, fins on arribal'evidència científica?

Moderador/a: Dr. Hegoi Segurola Gurrutxaga

Hospital Universitari de la vall d'Hebrón

Ponent: Sr. Eduard Baladia Rodríguez

Red de Nutrición basada en la Evidencia (Red NuBE)

12:15 - 13:15 Presentació Comunicacions Orals

Moderador/a: Dr. José Serrano Casasola  

Dep. Medicina Experimental. Facultat de Medicina, de la Universitat de LLeida

Moderador/a: Dra. Isabel Megias Rangil  

Hospital Universitari sant Joan de Reus

13:15 - 15:00 Dinar

15:00 - 16:00 Exposició i defensa de pòsters

16:00 - 16:45 Conferència

Moderador/a: Sra. Marta Olmos Castellvell  

Danone Catalunya

Periodisme i comunicació en nutrició i salut

Conferenciant: Sr. Javier Granda Revilla

Periodista en salud. Vicepresident de la asociación nacional de Informadores Sanitarios

16:45 - 17:15 Conferència

Microbiota i obesitat

Moderador/a: Dra. Mónica Montserrat Gil de Bernabé

Hospital Universitari de bellvitge, Hospitalet de Llobregat

Ponent: Sr. Andreu Prados Bo

Consejo superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Madrid

17:15 - 17:30 Descans Cafè

17:30 - 18:00 Conferència

Competències culinàries i hàbits alimentaris

Moderador/a: Sra. Clara Alegret Basora

Dietista-Nutricionista de l'Hospital Universitari sant Joan de Reus

Ponent: Sr. Pedro Sainz García

Universitat Ramon Llull

18:00 - 18:45 Conferència

Moderador/a: Sr. Bittor Rodríguez Rivera  

Universidad del País Vasco. Vitória Gasteiz

Our profession in Europe, evidence, coordination and the European Dietetic Action Plan (2015-2020)

Ponent: Dra. Anne de Looy

EFAD (European Federation of the Associatons of Dietitians)

18:45 - 19:00 Cloenda i entrega de premis

Premis de formació continada

Premis a les millors comunicacions

Cloenda

21-11-2015 | Sala Martí Franqués - Hotel Campus UAB | Vila Universitària, 08193 Bellaterra, Barcelona (Bellaterra)

09:45 - 11:15 Taller pràctic patrocinat per CAMPOFRIO HEALTHCARE

Quan la gent gran no menja, què cal fer i què fem? Noves estratègies, textures i productes per a gent gran amb disfàgia.

Moderador/a: Sra. Ines Navarro Blanch

Arcasa

Ponent: Sr. Jesús Alburquerque Sánchez.

Residència Feixa Llarga-ICASS

Ponent: Sra. Patricia Martínez Nadela

Hospital de la Santa Creu, Tortosa.

Ponent: Sra. Beatriz Luengo López

Residència Jaume Nualart. Cornellà

11:45 - 12:45 Taula rodona patrocinada per DANONE

Noves evidències sobre els greixos saturats i la salut. Dels nutrients als aliments.

Moderador/a: Sra. Jordi Salas Salvadó.

Universitat Rovira Virgili de Reus

Greixos insaturats i saturats: bons i dolents en qualsevol cas?

Ponent: Sra. Catalina Picó Segura

Universitat de les Illes Balears. Palma de Mallorca

No tots els aliments que contenen greixos saturats són iguals. Quins missatges donar a les guies de salut pública?

Ponent: Sr. Ramón de Cangas

Clínicas de Nutrición y Salud Ramón de Cangas, Astúrias

16:00 - 16:30 Conferència patrocinada per INSTITUTO PULEVA NUTRICIÓN

La leche como vehiculo de salud para la población.

Moderador/a: Sra. Blanca Raidó Quintana

Creu Roja Barcelona

Ponent: Sr. Julio Plaza Díaz

Universidad de Granada, Granada