20 i 21 de novembre de 2015|Hotel Campus de Bellaterra
20-11-2015 | Hotel Campus UAB | Vila Universitària, 08193 Bellaterra, Barcelona (Bellaterra)
08:15 - 09:00 Acreditació
09:00 - 09:30 Acte Inaugural
09:30 - 10:15 Conferència Inaugural
Moderador/a: Sra. Glòria Gómez López | |
Universitat Ramon Llull, Barcelona |
Microbiota intestinal: un òrgan més?
Conferenciant: Dr. Francisco Guarner Aguilar | |
Hospital Universitari de la Vall d'Hebrón. Barcelona |
10:15 - 11:45 Taula Rodona: Disfàcia orofaríngia pediàtrica
Moderador/a: Dra. Núria Guillen Rey | |
Hospital universitari Sant Joan de Reus |
Diagnòstic de la DOF-P
Ponent: Dr. Sergio Pinillos Pisón | |
Hospital Sant Joan de Déu. Orde Hospitalari Sant Joan de Dèu |
Tractament rehabilitador de la DOF-P
Ponent: Dra. Raquel García Ezquerra | |
Hospital Sant Joan de Déu. Sant Joan Despí, Barcelona |
Tractament dietètico-nutricional de la DOF-P
Ponent: Sra. Natàlia Egea Castillo. | |
Dietista-Nutricionista. Hospital Universitari Sant Joan de Déu, Barcelona |
11:45 - 12:15 Pausa - Cafè
12:15 - 12:45 Conferència
Mesures econòmiques per incidir en el consum d'aliments a nivell poblacional. Experiències existents
Moderador/a: Sra. Gemma Salvador Castell | |
Agència de Salut Pública de Catalunya. Generalitat de Catalunya. Departament de Salut Pública. Barcelona |
Ponent: Dra. Carmen Cabezas Peña | |
Agència de Salut Pública de Catalunya. Departament de Salut |
12:45 - 14:00 Taula rodona: Preparing the dietietic profession for the challenges ahead.
Moderador/a: Dra. Paula Crespo Escobar | |
Hospital Universitario y Politécnico La Fe de Valencia |
Practical training of students before graduation and Lifelong Learning
Ponent: Dra. Anne de Looy | |
EFAD (European Federation of the Associatons of Dietitians) |
Oferta de aprendizaje Contínuo y especialización de los professionales en NHD. Situación en España
Ponent: Dra. Ángela García González | |
Universidad San Pablo-CEU. Facultad de Farmacia |
DIETS2 Guide Toolkit Lifelong Learning (LLL)
Moderador/a: Sra. Uta Koepcke | |
European federations of the Associations of Dietitians (EFAD) |
14:00 - 15:30 Dinar
15:30 - 16:30 Conferència
Moderador/a: Sr. Alfons Conesa Badiella | |
Agència Catalana de Consum |
Presentació de la taula de diàleg de prevenció dels trastorns de la conducta alimentària
Ponent: Sra. Cristina Carretero Jardí | |
Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia. Barcelona |
16:45 - 18:00 Assamblea General Ordinaria CoDiNuCat
19:45 - 22:00 Piscolabis
21-11-2015 | Hotel Campus UAB | Vila Universitària, 08193 Bellaterra, Barcelona (Bellaterra)
09:00 - 09:45 Conferència Magistral
La nutrició en la prevenciói el control del càncer. Actualització de les evidències científiques
Moderador/a: Dr. Ramon Maria Miralles Pi | |
Federació Catalana d'Entitats Contra el Càncer |
Ponent: Sr. Antonio Agudo Trigueros | |
Institut Català d'Oncologia (ICO) |
09:45 - 11:15 Taula Rodona: Nutrició durant els tractaments oncològics
Moderador/a: Sra. Lorena Arribas Horigüela. | |
Dietista-Nutricionista clinica de la unitat funcional de la Clínica de l'Institut Català d'Oncologia (ICO-L'H), Barcelona |
Impacte dels canvis en la composició corporal durant els tractaments oncològics
Ponent: Sra. Mª José Sendrós Madroño | |
Servei de Suport Integral. Insitut Català d'Oncologia. Badalona |
De la clínica a la cuina: recomanacions dietètiques i nutricionals adaptades als pacients en tractament oncològic
Ponent: Sra. Elena Roura Carvajal | |
Fundació Alícia. Barcelona |
Pros i contres de la da dieta de baixa contingut microbià en pacients transplantats de progenitors hematopoiètics
Ponent: Sra. Ana Sancho Gòmez | |
Hospital de la Vall d'Hebrón, Barcelona |
11:15 - 11:45 Pausa cafè
11:45 - 12:15 Conferència
Moderador/a: Sr. Luis Moran Fangúnez | |
Colegio professional de Dietistas y Nutricionistas de Andalucía |
Dieta, activitat física i control de pes en supervivents de càncer de mama
Ponent: Sra. Noemie Travier | |
Unidad de Butrición y Cáncer. Servicio de Prevención y Control del Cáncer Institut Català d'Oncologia |
12:15 - 12:45 Conferència
Psiconeuroimmunologia, fins on arribal'evidència científica?
Moderador/a: Dr. Hegoi Segurola Gurrutxaga | |
Hospital Universitari de la vall d'Hebrón |
Ponent: Sr. Eduard Baladia Rodríguez | |
Red de Nutrición basada en la Evidencia (Red NuBE) |
12:15 - 13:15 Presentació Comunicacions Orals
Moderador/a: Dr. José Serrano Casasola | |
Dep. Medicina Experimental. Facultat de Medicina, de la Universitat de LLeida |
Moderador/a: Dra. Isabel Megias Rangil | |
Hospital Universitari sant Joan de Reus |
13:15 - 15:00 Dinar
15:00 - 16:00 Exposició i defensa de pòsters
16:00 - 16:45 Conferència
Moderador/a: Sra. Marta Olmos Castellvell | |
Danone Catalunya |
Periodisme i comunicació en nutrició i salut
Conferenciant: Sr. Javier Granda Revilla | |
Periodista en salud. Vicepresident de la asociación nacional de Informadores Sanitarios |
16:45 - 17:15 Conferència
Microbiota i obesitat
Moderador/a: Dra. Mónica Montserrat Gil de Bernabé | |
Hospital Universitari de bellvitge, Hospitalet de Llobregat |
Ponent: Sr. Andreu Prados Bo | |
Consejo superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Madrid |
17:15 - 17:30 Descans Cafè
17:30 - 18:00 Conferència
Competències culinàries i hàbits alimentaris
Moderador/a: Sra. Clara Alegret Basora | |
Dietista-Nutricionista de l'Hospital Universitari sant Joan de Reus |
Ponent: Sr. Pedro Sainz García | |
Universitat Ramon Llull |
18:00 - 18:45 Conferència
Moderador/a: Sr. Bittor Rodríguez Rivera | |
Universidad del País Vasco. Vitória Gasteiz |
Our profession in Europe, evidence, coordination and the European Dietetic Action Plan (2015-2020)
Ponent: Dra. Anne de Looy | |
EFAD (European Federation of the Associatons of Dietitians) |
18:45 - 19:00 Cloenda i entrega de premis
Premis de formació continada
Premis a les millors comunicacions
Cloenda
21-11-2015 | Sala Martí Franqués - Hotel Campus UAB | Vila Universitària, 08193 Bellaterra, Barcelona (Bellaterra)
09:45 - 11:15 Taller pràctic patrocinat per CAMPOFRIO HEALTHCARE
Quan la gent gran no menja, què cal fer i què fem? Noves estratègies, textures i productes per a gent gran amb disfàgia.
Moderador/a: Sra. Ines Navarro Blanch | |
Arcasa |
Ponent: Sr. Jesús Alburquerque Sánchez. | |
Residència Feixa Llarga-ICASS |
Ponent: Sra. Patricia Martínez Nadela | |
Hospital de la Santa Creu, Tortosa. |
Ponent: Sra. Beatriz Luengo López | |
Residència Jaume Nualart. Cornellà |
11:45 - 12:45 Taula rodona patrocinada per DANONE
Noves evidències sobre els greixos saturats i la salut. Dels nutrients als aliments.
Moderador/a: Sra. Jordi Salas Salvadó. | |
Universitat Rovira Virgili de Reus |
Greixos insaturats i saturats: bons i dolents en qualsevol cas?
Ponent: Sra. Catalina Picó Segura | |
Universitat de les Illes Balears. Palma de Mallorca |
No tots els aliments que contenen greixos saturats són iguals. Quins missatges donar a les guies de salut pública?
Ponent: Sr. Ramón de Cangas | |
Clínicas de Nutrición y Salud Ramón de Cangas, Astúrias |
16:00 - 16:30 Conferència patrocinada per INSTITUTO PULEVA NUTRICIÓN
La leche como vehiculo de salud para la población.
Moderador/a: Sra. Blanca Raidó Quintana | |
Creu Roja Barcelona |
Ponent: Sr. Julio Plaza Díaz | |
Universidad de Granada, Granada |