Qui Som?

L' Acadèmia Mèdica Balear és la filial a Mallorca de la Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, entitat de caràcter científic, independent i pluriprofessional fundada a Barcelona l'any 1872. L'objecte, com a filial que és de la Fundació, és servir a la societat radicada en el seu àmbit geogràfic a través del foment i la divulgació de les ciències de la salut i altres activitats científiques i culturals que s'hi relacionin.

 

L'Acadèmia Mèdica Balear es va crear com a filial l'any 1963 i compta amb més de 800 membres numeraris, incloent-hi metges, farmacèutics, psicòlegs i altres titulats superiors amb relació a les Ciències de la Salut.

 

En l'actualitat existeixen 25 seccions: Anàlisis Clíniques, Anatomia Patològica, Aparell Digestiu, Cardiologia, Ciències Neurològiques, Cirurgia, Cures Paliatives, Drogodependències, Endocrinologia i Nutrició, Epidemiologia i Salut Pública, Farmàcia Clínica i Farmacologia, Geriatria, Malalties Infeccioses i Microbiologia, Medicina de l'Esport, Medicina Intensiva, Medicina Interna, Psicologia de la Salut, Odontoestomatologia, Oftalmologia, Oncologia, Patologia Laboral, Psiquiatria, Radiodiagnòstic i Medicina Nuclear, Urgències Mèdiques Hospitalàries, i Urologia.

 

La Junta de Govern de l'Acadèmia Mèdica Balear es conscient que per avançar en el progrés de les ciències de la salut, a nivell docent, investigador i professional, cal renovar-se constantment en la utilització dels recursos que avui la tecnologia posa al seu abast, i cercar ajudes als programes institucionals i privats que li permetin mantenir-se capdavantera en l'oferta de serveis als seus membres. Es per això que desde l'any 1999, gràcies a l'Acadèmia, els llicenciats que vulguin cursar els estudis de doctorat de la Universitat Autònoma de Barcelona tenen la possibilitat de fer a les Illes Balears els cursos necessaris per aconseguir la totalitat dels crèdits.

 

Cada any, independentment de les activitats de cada secció, l'Acadèmia organitza un acte d'obertura i un acte de clausura del curs acadèmic on hi participen personalitats rellevants del món de la cultura. Com a norma general l'acte d'obertura és de caràcter científic, mentre que l'acte de clausura té un contingut més lúdic, però sense descuidar en cap moment el matís cultural pel que s'ha regit sempre l'Acadèmia.

L'any 1999 l'Acadèmia Mèdica Balear va ser distingida per l'Obra Cultural Balear amb el premi "Francesc de Borja i Moll" per l'ús que ha fet sempre de la llengua catalana en tots els seus actes.